Конкурс за елегантност – Варна

Конкурс за елегантност – Варна

Конкурс за елегантност – Варна

Конкурсът за елегантност за класически автомобили “Варна” е престижна проява с определен светски дух и дефиле на автомобилната красота. Проявата по своята същност е статична. Автомобилите се подреждат около слънчевият часовник пред централния вход на Морската градина в непосредствена близост до Фестивален и конгресен център.

По специално изграден коридор всеки един автомобил се представя пред техническа комисия, която оценява автентичността и качественото състояние на 25 елемента по каросерията и двигателя. След това всеки участник със собственият си автомобил преминава бавно по същия коридор, спира пред журито, където бива представен. Журито оценява, хода на автомобила, дизайн, общ външен вид и облеклото на собственика.

Общият сбор от оценките на техническата комисия и журито определят крайното класиране по класове. Препоръчва се на участниците да представят автомобилите си пред техническата комисия и журито почистени от стикери, прах и пръски, а самите собственици да съобразят облеклото си с автомобила, който представят. Представянето на участници по шорти, джапанки и фланелки ще се санкционира с наказателни точки.

Освен призьорите в отделните класове с грамота ще бъдат отличени и всички качествено реставрирани автомобили.

В журито всяка година участва и една от кинозвездите гости на кинофестивала “Любовта е лудост“. До сега в журито са участвали артистите: Коста Цонев, Татяна Лолова, Аня Пенчева, Пепа Николова, Александра Сърчаджиева, Гинка Станчева, Йоана Буковска, Джоко Росич и др. Художника Никола Манев.

Брошура
Заявка
Регламент